Wat zijn de ziekteverschijnselen van MRSA?

Antwoord

De meeste mensen dragen MRSA bij zich zonder dat ze er iets van merken, dit wordt MRSA-dragerschap genoemd. Als u gezond bent, heeft u vrijwel nooit last van ziekteverschijnselen door MRSA. Echter wanneer uw weerstand zwak is, kunnen infecties en ontstekingen ontstaan.

Extra informatie

De bacteriën zitten vooral op de huid en in de neus van MRSA-dragers, maar kunnen ook in de keel, darmen en urine voorkomen. Meestal is dit van tijdelijke aard, men raakt de bacterie vanzelf weer kwijt. 

Wanneer uw weerstand echter zwak is, kan de MRSA infecties veroorzaken en kunnen klachten ontstaan bijv. in de vorm van een steenpuist, ontstoken huid of ontstoken wonden. In zeer zeldzame gevallen kan bloedvergiftiging, botinfectie of longontsteking ontstaan, dit kan ontstaan door infusen, katheters of open wonden (hierdoor zijn mensen gevoeliger voor ontstekingen). Daardoor komt MRSA met name in het ziekenhuis voor. Het is onduidelijk hoe lang het duurt totdat er eventuele verschijnselen ontstaan en soms ontstaan er geen verschijnselen.


Bronnen